http://192.168.1.20:5000/webapi/entry.cgi?api=SYNO.Chat.External&method=incoming&version=2&token=%22M44f4cAkzcduYu9nDUpoIZ9373OeFWYhOzGsrkl5kjhM228Ohk64irFcUmKEvfcR%22
Like ons met één klik

Page content

article content

Wat kost een badkamer?

Wat kost een badkamer? Dat is een vraag die ik dagelijks te horen krijg. Strippen, betegelen, nieuwe badkamermeubels kopen, een bad uitzoeken – of toch een ruime inloopdouche? Leuk allemaal, maar wat kost een badkamer? Een nieuwe badkamer laten bouwen is een spannende aangelegenheid. Je hebt de ruimte om je creativiteit te gebruiken, ook al ben je beperkt in de ruimte die je hebt. Hoe ga je te werk? Waar begin je? Dan heb je nog de hamvraag: wat kost een badkamer?

Wat kost een badkamer?

Nog voordat je gaat bekijken wat de mogelijkheden zijn voor je nieuwe badkamer, is de eerste vraag het belangrijkste: wat mag de badkamer kosten? Kies voor jezelf een maximum budget en probeer daar ook niet overheen te gaan. Een badkamer kan prachtig worden, er schitterend uitzien, maar het zou zonde zijn als je duizenden euro’s teveel betaalt. Wat kost een badkamer is dus de allereerste vraag die je aan jezelf moet stellen.

Wat kost een badkamer qua bouwmaterialen?

De kosten van de bouwmaterialen zijn vaak ongekend hoog – zeker als je niet dagelijks klust. Tegels heb je al voor een paar euro per vierkante meter, maar ook natuurstenen tegels die algauw richting de honderd euro per vierkante meter gaan. En wat denk je van het raamwerk, als de badkamer is gestript? Gebruik je cement, ander materiaal, of ben je er nog niet over uit? Wat kost een badkamer met of zonder al die extra materialen? Reken het uit en kijk wat voor jou de beste (en meest voordelige) optie is.

Wat kost een badkamer als je de verbouwing gaat uitbesteden?

Vaak denkt men dat een vakman inhuren voor een badkamerverbouwing duizenden euro’s extra kost, maar dat is vaak absoluut niet het geval. Een vakman krijgt korting bij de bouwmarkt, werkt snel en accuraat en weet met zijn jarenlange ervaring een badkamer op te leveren waar je nog jarenlang plezier aan kunt beleven. De kosten van een badkamer zijn daarom zelden veel hoger dan wanneer iemand het zelf gaat doen. Wil je een badkamer verbouwen? Kies er dan voor om het te láten doen. Zo hoef jij maar een paar dagen (of hooguit één tot twee weken) bij de buren te douchen, heb je geen last van al de rommel en het gedoe en geniet je snel van je nieuwe badkamer.

Tips om de prijs van je nieuwe badkamer laag te houden

  • Wat kost een badkamer? Vraag het de vakman! Sterker nog; huur ‘m in! Hij krijgt niet alleen korting bij de bouwmarkt, maar werkt ook efficiënter, praktischer en kosteneffectief. Daarnaast weet hij met zijn ervaring de badkamer op de beste manier in te delen en deze correct af te leveren. Mochten er uiteindelijk toch nog ergens problemen mee zijn, ben je in ieder geval verzekerd van een goede afloop. Zelf klussen is leuk, maar pas bij badkamers op: mocht er een leiding worden geraakt tijdens het klussen of er op een andere manier lekkage ontstaan, moet jij voor alle kosten opdraaien en zullen die niet worden vergoed door de verzekeraar.
  • Bepaal van tevoren een prijs. Wat kost een badkamer? is een vraag die je je in het begin al moet stellen. Bepaal de prijs en houd daar aan vast. Zo kun je jezelf niet op kosten jagen en kun je onnodige kosten vermijden. Een kosteneffectieve badkamer begint en eindigt met planning en inzicht. Vraag desnoods aan de vakman of de prijs realistisch is en stel deze eventueel bij.
  • Houd zicht op de financiën en bekijk tussentijds de rekeningen. Wordt er niet teveel uitgegeven? Zijn er middelen waar je op kunt besparen?
  • Als je een bepaald merk sanitair hebt gezien dat je in je badkamer wil laten plaatsen, is het altijd raadzaam om online te inventariseren en prijzen te vergelijken. Zo kun je de kosten van de badkamer vaak zelfs met honderden euro’s omlaag te krijgen, zónder in te boeten op kwaliteit en vakmanschap.

Wat kost een badkamer bij Horlings Groningen?

Kies voor een vakman – kies voor Edwin Horlings. Bekijk hier eens zijn portfolio en ontdek wat hij met jouw badkamer kan doen. Wat kost een badkamer? Bij Edwin niet teveel! Wij staan voor kwaliteit tegen een eerlijke prijs. Ben je benieuwd welke prijs? Vraag dan meteen een offerte aan.

16 tips voor het verbouwen van u badkamer
Wij hebben ook een hekel aan spam

Comment Section

5 reacties op “Wat kost een badkamer?


Door tsjerk op 18 januari 2018

ziet ziet er goed uit behalve zonde van de vele onscherpe fotoś. verder mis ik het inzicht in de prijzen.


Door Van Lier, Bregje op 9 september 2018

Elke ruimte inrichten is op zich spannend. Een hele ervaring, vooral bij je eerste woning. De kosten voor een badkamer hangen nou helemaal af van welke eisen jij stelt. Er zijn goedkope spullen te vinden als je de tijd neemt (online) te zoeken, om het geheel naar jouw stijl te bouwen.


Door Lisette op 29 oktober 2019

Ik ben het totaal eens met Bregje. Ik heb mijn huis grotendeels ingericht met goedkope (wegwerp)spullen, die anderen misschien niet zouden gebruiken. Als ik het niet aan gaste vertel, zouden die het nooit raden. Het kan dus goedkoop en er toch erg duur en chic uitzien 🙂


Door Lisette op 29 oktober 2019

Ik ben het totaal eens met Bregje. Ik heb mijn huis grotendeels ingericht met goedkope (wegwerp)spullen, die anderen misschien niet zouden gebruiken. Als ik het niet aan gasten vertel, zouden die het nooit raden. Het kan dus goedkoop en er toch erg duur en chic uitzien 🙂


Door Pien op 15 december 2019

Leuk artikel en een eye opener dat het niet altijd “duur” hoeft te zijn om er goed uit te zien.

Plaats een reactie


*


Klik gerust eens door onze categorieën heen:

background: rgba(255, 255, 255, 0.73);
Phoenix WebsitePhoenix Website