http://192.168.1.20:5000/webapi/entry.cgi?api=SYNO.Chat.External&method=incoming&version=2&token=%22M44f4cAkzcduYu9nDUpoIZ9373OeFWYhOzGsrkl5kjhM228Ohk64irFcUmKEvfcR%22
Like ons met één klik

Page content

article content

Een kleine badkamer? Zo richt u hem optimaal in!

Veel moderne woningen hebben een kleine badkamer. We kunnen dan wel dromen van een tweepersoonsbad en een dubbele wastafel, maar als de ruimte er niet is, moeten we vooral praktisch zijn. Graag help ik u met het inrichten van uw kleine badkamer. U zult zien dat er veel meer mogelijk is dan u op het eerste gezicht denkt.

 

Zo richt u uw kleine badkamer efficiënt in

 • Het belangrijkste is dat u de ruimte in een kleine badkamer goed benut. Bepaal daarom nauwkeurig waar uw wastafel, douche en toilet het beste uitkomen. Kijk bij welke indeling u de meeste ruimte overhoudt.
 • U kunt er natuurlijk voor kiezen om bepaalde badkamermeubels achterwege te laten. U neemt bijvoorbeeld geen bad maar alleen een douche. En wanneer u het toilet in een andere ruimte kunt plaatsen, scheelt dat enorm. Maar u kunt ook kiezen voor compacte badkamermeubelen. Bijvoorbeeld een wandcloset met ingebouwde stortbak, een compact bad, een kleine wastafel, inbouwkranen en een bad-/douchecombinatie. Ga slim met de beschikbare meubels om!
 • Over de bergruimte moet u goed nadenken. U kunt een smalle hoge kast kiezen: dat is praktisch in een kleine badkamer, maar de aanblik ervan kan een benauwd gevoel geven. Een lage kast oogt ruimtelijker maar neemt weer meer plaats in. Maar misschien hebt u een verloren hoekje achterin de badkamer waar u een slimme opbergruimte kunt creëren? Of u maakt zaken multifunctioneel: u kiest een laag kastje dat ook dienst doet als zitmeubel; u plaatst wandpanelen in het bad waarin u spullen kunt opbergen.
 • De verwarming neemt vaak veel ruimte in in de badkamer. Een praktische en heel aangename oplossing is vloerverwarming.

 

Zo wordt uw badkamer voor het oog groter

U hebt een uitgekiende indeling gemaakt voor uw kleine badkamer. U hebt slimme, compacte meubels uitgezocht. Nu wordt het tijd voor de talloze trucs waarmee u de kleine ruimte er groter, minder benauwd uit laat zien.

 • Een spiegel geeft een enorm ruimtelijk effect. Plaats een grote spiegel en uw badkamer lijkt groter. Ook het licht wordt gereflecteerd.
 • Hangende meubelen ogen ruimtelijker omdat je er letterlijk onderdoor kunt kijken.
 • Zorg voor goede verlichting. Vaak is het daglicht in een badkamer beperkt. U kunt spotjes ophangen om bepaalde onderdelen in uw kleine badkamer uit te lichten. Ook kunt u verlichting plaatsen achter meubels, spiegels of het bad. Dit geeft een groter gevoel van ruimte.
 • Kies lichte kleuren: het (dag)licht dat reflecteert op bijvoorbeeld lichtgekleurde wandtegels maakt de badkamer een stuk lichter en dus groter.
 • Zorg dat uw badkamerwanden er zoveel mogelijk als één geheel uitzien. Kies voor wandtegels en voegen zoveel mogelijk dezelfde kleur. Dan oogt de badkamer groter.
 • Grote tegels laten een kleine badkamer groter lijken.
 • Ook de vorm van de tegels helpt mee aan het optische effect. Hebt u een smalle, lange badkamer? Leg de vloertegels dan in de breedte. Hebt u een ondiepe badkamer? Leg de tegels dan in de lengte.
 • Vermijd obstakels in uw kleine badkamer zoals muurtjes en gekleurde douchewanden. Deze ‘breken’ de ruimte. Plaats douchewanden van doorzichtig glas, zo kunt u door de hele ruimte kijken.
 • Ten slotte: Ruim op! Een opgeruimde badkamer geeft meer rust voor het oog.

 

Advies op maat nodig?

Hebt u behoefte aan advies op maat voor uw (kleine) badkamer? Graag kom ik vrijblijvend bij u aan huis voor een informerend gesprek. Neem nu contact op met Montage- en tegelzetbedrijf Horlings, gevestigd in Groningen.

T 062006 3034.

E info@montagebedrijfhorlings.nl.

W https://www.montagebedrijfhorlings.nl/

16 tips voor het verbouwen van u badkamer

Vul je naam en e-mailadres in en ontvang het gratis e-book

Wij hebben ook een hekel aan spam

Comment Section

1 reactie op “Een kleine badkamer? Zo richt u hem optimaal in!


Door Lisette op 9 juli 2020

Bedankt voor de tips! Ik heb ook een kleine badkamer in mijn woning. En ja! Te krap is het om hierin vele meubels in te richten. Maar enkele van de bovengenoemde tips kunnen erg handig zijn voor mijn kleine badkamer!

Plaats een reactie


*


Klik gerust eens door onze categorieën heen:

background: rgba(255, 255, 255, 0.73);
Phoenix WebsitePhoenix Website