http://192.168.1.20:5000/webapi/entry.cgi?api=SYNO.Chat.External&method=incoming&version=2&token=%22M44f4cAkzcduYu9nDUpoIZ9373OeFWYhOzGsrkl5kjhM228Ohk64irFcUmKEvfcR%22
Like ons met één klik

Page content

Kies uw wastafel met zorg uit

article content

Kies uw wastafel met zorg uit

De wastafel is met stip het meest gebruikte meubel in uw badkamer. Handen wassen, tanden poetsen, scheren, je opfrissen: het gebeurt allemaal boven de wasbak. Daarnaast bepalen vorm en ontwerp van de wasbak sterk de sfeer in uw badkamer. Reden genoeg om goed na te denken over de keuze van uw Badmeubel.

 

De wastafel krijgt steeds meer vormen

De verscheidenheid aan wastafels is de laatste jaren enorm gegroeid. Kochten we vroeger een klassieke ovalen ‘bak met kranen en afvoer’, nu kunnen we kiezen uit ronde, vierkante, rechthoekige of ovalen wastafels, diepe of platte wasbakken. Dan hebt u nog de keus uit opbouw- of inbouwwastafels, opzetwaskommen gemonteerd op een wastafelblad, brede tweepersoonswastafels, fonteintjes enzovoort.

 

Bijzondere materialen

Ook is er een enorme keus uit materialen voor de wastafel. Natuurlijk bestaat de klassieke keramische wastafel met kalkwerende laag nog steeds. Maar eigenzinnige ontwerpers maken ze ook in natuursteen, glas, kunststof, aardewerk, roestvrij staal, koper, tot zelfs beton of hout.

 

Welke wastafel? Denk praktisch!

Natuurlijk hangt uw keuze voor een wastafel voor een groot deel af van uw eigen smaak. Houdt u van klassiek, of hebt u liever een modern ontwerp? Wilt u een basic model of houdt u van nostalgisch? Moet de wasbak bij de rest van uw badkamermeubels passen of maakt dat voor u niet uit?

Het is verstandig om bij de aanschaf van uw wastafel vooral goed naar het praktisch gebruik te kijken:

  • Hoeveel plaats hebt u in uw badkamer voor een wastafel? Een hoekmodel neemt weinig ruimte in.
  • Wilt u met meerdere huisgenoten tegelijk in de badkamer? Dan is een brede wastafel met wasgoot voor twee misschien een optie.
  • Doet u wel eens een handwasje in de wastafel? Of hebt u kinderen die graag met water spetteren? In dat geval kunt u beter kiezen voor een diepe wastafel met hoge rand.
  • Denk ook aan het schoonmaken: diepe hoeken en spleten zijn lastig schoon te krijgen dan afgeronde vormen.
  • Hoe duurzaam is het materiaal? Is het krasvast en bestendig tegen zeep en chemische middelen?
  • Komt u bergruimte tekort? Dan is een vierkante wastafel met bijpassende wastafelkast een goede optie. Deze onttrekt bovendien de wastafelafvoer aan het zicht. (Die kunt u overigens ook verbergen met een keramische zuil.) Nadeel van een vierkante wastafel is weer dat kleine kinderen zich gemeen kunnen stoten aan de punt.

 

Advies nodig?

Bent u er nog niet helemaal uit met de keuze van uw badmeubel? Neem dan gerust contact met ons op voor advies: Montage- en tegelzetbedrijf Horlings, gevestigd in Groningen. Wij voorzien u graag van alle benodigde informatie.

T 062006 3034.

E info@montagebedrijfhorlings.nl.

W https://www.montagebedrijfhorlings.nl/

16 tips voor het verbouwen van u badkamer

Vul je naam en e-mailadres in en ontvang het gratis e-book

Wij hebben ook een hekel aan spam

Comment Section

1 reactie op “Kies uw wastafel met zorg uit


Door Eefke op 9 juli 2020

Wastafels hebben tegenwoordig inderdaad verschillende vormen. De houten (boomstam) wastafels vind ik een geweldig idee. Daarom zit ook 1 hiervan in mijn woning. Het geeft een prachtige look aan je woning. De keuze voor een wastafel moet met veel zorg worden gemaakt! 😉

Plaats een reactie


*


Klik gerust eens door onze categorieën heen:

background: rgba(255, 255, 255, 0.73);
Phoenix WebsitePhoenix Website