Wat is een hangend toilet?

Wat is een hangend toilet?

Bij een hangend toilet wordt de wc-pot niet op de grond maar in de muur gemonteerd. Een hangtoilet wordt ook wel zwevend toilet of wandcloset genoemd.

 

Wat betekent een hangend toilet?

Het grote voordeel van een hangend toilet is dat de vloer eronder makkelijker schoon te houden is. Bovendien nemen het hangtoilet en de bijbehorende stortbak vaak minder ruimte in. De stortbak is in veel gevallen half in de muur weggewerkt. U ziet dan slechts een verdikking in de wand.

 

Hangend toilet: definitie en uitleg

Steeds meer mensen kiezen voor een hangend toilet of wandcloset in plaats van een staand toilet. Het grote voordeel van een wandcloset is de betere hygiëne. Bovendien houdt u met een zwevend toilet meer ruimte over.

Sommige mensen zijn bang dat het wandcloset hun gewicht niet zal houden. Daarover hoeft u zich geen zorgen te maken: elk goedgekeurd hangend toilet kan, gedurende een uur, een last van ten minste 400 kilo dragen.

Tip: Laat uw zwevend toilet niet te hoog plaatsen. Voor de stoelgang is het beter om laag te zitten. De gemiddelde hoogte van een wc-pot bedraagt 40 centimeter.

 

Meer weten over het hangend toilet?

Denkt u erover een hangend toilet te (laten) plaatsen? Graag geven wij u meer informatie. Neem vrijblijvend contact op met Montage- en tegelzetbedrijf Horlings, Groningen.

T 06 2006 3034

E info@montagebedrijfhorlings.nl

W https://www.montagebedrijfhorlings.nl/
Reactie plaatsen
arrow_drop_up arrow_drop_down