http://192.168.1.20:5000/webapi/entry.cgi?api=SYNO.Chat.External&method=incoming&version=2&token=%22M44f4cAkzcduYu9nDUpoIZ9373OeFWYhOzGsrkl5kjhM228Ohk64irFcUmKEvfcR%22
Like ons met één klik

Page content

article content

Badkamerverlichting? Tips bij het kiezen en het plaatsen van uw verlichting

Badkamerverlichting is er in verschillende soorten,kleuren en materialen. Keuze over de soorten lampen is dan ook waar je tijdens de verbouwing rekening mee moet houden. Het kan zijn dat je een badkamer in een bepaalde sfeer is ingericht dan wil je de verlichting er ook mee laten matchen.

Spotjes in het plafond

Voor u badkamerverlichting kunt u er voor kiezen om spotjes in het plafond te monteren, het is een van de meest gekozen optie. Kiest u voor verlichting met inbouwspots, dan zult u een verlaagd plafond moeten maken. Er kan ook gekozen worden voor een plafondlamp. De spots geven ander licht als een plafonnière.

Spotjes in de vloer

Naast spotjes in het plafond is er ook nog een optie om de spotjes in de vloer te monteren dit voor een uitstraling wat erg mooi is.
Voor een mooi effect met de spotjes is het raadzaam om er een dimmer tussen te zetten, zodat je voor elke stemming een juiste sfeer te kunnen realiseren. Kies wel de juiste plek voor de spotjes, zodat er geen vervelende schaduwen ontstaan.

Spiegelverlichting

Ook is het mogelijk om boven de spiegel verlichting te maken. Bij Spiegelverlichting is de lamp in de spiegel verwerkt. DSpiegelverlichtingeze wordt meestal apart geschakeld en wordt niet als hoofdverlichting gebruikt, dit het niet voldoende licht geeft.

De laatste trends op het gebied van badkamerverlichting

Verlichting in de badkamer krijgt steeds meer aandacht Door de interesse in ontspanning, wellness en de aandacht voor energiezuinige technieken.

Badkamerverlichting trends zijn.

  • Energiezuinige leds
  • Gekleurde verlichting die in de kraan verwerkt is, zodat wanneer de kraan geopend wordt er blauw of groen water uit komt.
  • Het gebruiken van energiezuinige leds die nagenoeg overal in verwerkt kunnen worden, bijvoorbeeld in wandtegels en in vloertegels.

Uit onderzoek is gebleken dat bepaalde kleuren een positieve werking hebben op lichaam en geest:

Groen – rust en balans

Geel – maakt opgewekt

Rood – stimulerend

Blauw – verkoeling en ontspanning

Combinatie van verlichting met badkamerventilator; hierbij kan men instellen dat de ventilator direct of met enige vertraging automatisch gaat werken als de verlichting wordt aangedaan en weer direct of met enige vertraging automatisch stopt als de verlichting wordt uitgedaan.

16 tips voor het verbouwen van u badkamer
Wij hebben ook een hekel aan spam

Comment Section

1 reactie op “Badkamerverlichting? Tips bij het kiezen en het plaatsen van uw verlichting


Door T de Graaf op 7 augustus 2019

Ik vind de spotjes in het plafond en ook in de wand heel mooi. Dit geeft een aparte uitstraling aan de badkamer. Ik wist niet dat kleuren zo een impact hadden, dus ik zal er vanaf nu ook op letten. Bedankt voor dit artikel.

Plaats een reactie


*


Klik gerust eens door onze categorieën heen:

background: rgba(255, 255, 255, 0.73);
Phoenix WebsitePhoenix Website